Mindful Yoga  

Jaarcursus

Mindfulness betekent aandachtig aanwezig zijn in het hier en nu van moment tot moment met een accepterende houding en zonder oordeel. Hoewel het niet het doel is, kan het een manier zijn om je te bevrijden van zowel fysieke als geestelijke spanning. 
In deze jaarcursus worden mindfulness oefeningen, ontwikkeld en naar het westen gebracht door Jon Kabat- Zinn, aangevuld met het beoefenen van milde en toegankelijke yogahoudingen. Omdat dit op een rustige en zachte manier geschiet neemt het lichaamsbewustzijn toe en gaat de aandacht en concentratie gemakkelijker naar binnen. Je kunt er makkelijker bij blijven. 

De cursus geeft inzicht in hoeveel we in de automatische piloot leven en hoe gewoontes en patronen een groot stuk van ons leven invullen en zelfs bepalen. Het gaat er niet om dat we deze gewoontes gaan veranderen maar dat we inzien dat we deze zelf in stand houden. En vooral dat we een keuze hebben om er niet langer in mee te gaan waardoor ze minder invloed op ons hebben en soms geheel worden los gelaten.

Het is alsof je vanuit het hoofd - in de zo gehete doestand - meer open gaat naar een toestand van zijn! 

Het dagelijks leven vergt veel van ons, we krijgen de hele dag informatie door die we moeten omzetten en verwerken. Vaak doen we dit niet heel bewust maar eerder vanuit een automatisme. Zo reageren we ook vaak vanuit onze emoties zonder er bij stil te staan wat ons drijft. Door het beoefenen van meditatie en mindfulness oefeningen leren we onze aandacht te richten en meer en meer in het moment te leven. Hierin zullen we ontdekken dat we onze ervaringen doorgaans beoordelen en labelen als prettig en onprettig. Het spreekt voor zich dat we ons meer open stellen voor alles wat we als prettig ervaren en ons afzetten tegen de minder mooie ervaringen. Het beoefenen van mindfulness cultiveert echter een open houding die openstaat voor de ervaring zoals die is. Dit gaat gepaard met een zekere vriendelijkheid en mildheid. Net als met alles vergt dit natuurlijk oefening. Dit zullen we voor een groot deel doen tijdens de bijeenkomsten, maar de cursus zal je uitnodigen om ook thuis te oefenen. Middels een reader en ingesproken meditatie oefeningen krijg je telkens wat opdrachten mee. Zo wordt je gemotiveerd om thuis te mediteren en het te integreren in je dagelijkse leven. De lessen zijn 1x per maand.Datums: 19 nov, 17 dec, 14 jan, 11 febr, 18 maart, 15 april, 13 mei en 10 juni van 10.00u tot 12.00u kosten € 270 inclusief reader en audio oefeningen. Met voorafgaand een introduktieles op 5 november van 10.00u-11.00uur kosten € 15  

Misschien is  Hatha Yoga ook iets voor u?  Lees hier.

Top     Startpagina     Nieuws & Blogs     Rooster    Aanmelden