Mijn naam is Lia de Jong  en ik ben zeer gelukkig getrouwd met Jan Thole. Bij ons wonen Zep en Zara, beide van het ras Nova Scotia duck tolling retriever en zij zijn naast Yoga op dit moment mijn passie. 

In 2000 heb ik al het vertrouwde losgelaten en ben naar India gevlogen om daar mijn droom waar te maken; met een rugzak door de Himalaya trekken. Zolang ik me kan herinneren voel ik me verbonden met de natuur. Door de fysieke inspanning van een bergbeklimming valt alles van me af en is er alleen het moment waarin je als het ware stil valt. In dat jaar volgde ik meerdere Vipassana-meditatie-retraites en kwam ik geheel onverwacht in aanraking met yoga. Dit bleek niet alleen de reis een andere wending te geven, maar veranderde uiteindelijk ook mijn leven. 

Bij thuiskomst ben ik een 4-jarige en door YVN-erkende opleiding tot Yogadocent gaan volgen die ik na het behalen van het diploma complementeerde met een zes maanden durende internationale yoga opleiding. 

In diezelfde periode gaf ik gehoor aan een intuïtieve meditatie waarin werd doorgegeven dat ik iets met massage moest gaan doen. Ik reisde af naar Thailand om daar de traditionele drukpunten massage te studeren. Op zowel het gebied Yoga als massages volgde ik diverse bijscholingen en studies die onder het kopje  'mijn CV'  zijn in te zien. 

Met het behalen van de holistisch coach-opleiding voelt het werk nu compleet. Alsof alle kwaliteiten als puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Tijdens mijn wekelijkse rondje zwemmen verscheen voor mijn geestesoog een kleurrijke en stralende vlinder. Het nieuwe logo vat mijn persoonlijke ontwikkeling samen en straalt uit wie ik ben: de vleugels als vier hartjes die samen komen in het midden, waar ik in het centrum balans vind.  

Ze zijn als de pijlers van mijn werk:     

• yoga is de verbinding
• mindfulness als focuspunt
• massage vanuit het hart
• coaching liefdevolle begeleiding 

 

De kleuren staan voor iedere energielaag, de zo geheten chakra's. Ik ben met dit systeem verweven maar ook omdat kleur voor emotie staat. Wanneer alles wat er is gevoeld en ervaren mag worden, en ook de minder leuke dingen ruimte krijgen om doorvoeld te worden, ben je werkelijk vrij. Hierin ervaar ik mijn kwetsbaarheid en tevens mijn kracht.

Het is mijn wens om anderen te begeleiden in persoonlijke ontwikkeling en neem dan ook graag de tijd voor je wanneer we elkander ontmoeten.   

   

Top     Startpagina     Nieuws & Blogs     Rooster    Aanmelden