Ayurvedische oliemassage zet het lichaam aan tot reinigen van afvalstoffen. Het ontspant, voedt en balanceert het evenwicht tussen lichaam en geest en stimuleert het zelfherstellende vermogen van het lichaam. In mijn praktijk bied ik 2 vormen aan en werk ik met op de persoon en constitutie passende olie. Voorafgaand aan de massage is er tijdens een voetenbad verwarmende kruidenthee. Dit wakkert het spijsverteringsvuur aan zodat het lichaam de massage en olie goed kan verwerken.   

Abhyanga

Door kloppen, kneden en losschudden van het lichaam wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en komen gifstoffen los. Het wrijven en uitwringen wordt vervolgens gedaan met verwarmde, natuurzuivere en rijkelijk vloeiende kruidenolie. Deze dringt diep door in de cellen en harmoniseert de energieën in het lichaam. Niet alleen heeft dit een verjongende uitwerking op de huid, het zorgt voor een diepe ontspanning en ondersteunt de opname van voedingstoffen.

Er wordt naar de behoefte van het lichaam stevig, actief, openend en ritmisch gemasseerd, of diep, krachtig en indringend. Dit in combinatie met het stimuleren van marma-drukpunten.

Satvisch

Bij deze vorm neemt de masseur een open en luisterende houding aan zonder te willen sturen, te veranderen  of te bewerkstellen. Door puur bewustzijn - in aandacht zijn - wordt de ander zichtbaar, ook voor zichzelf! Het is een energetisch aanraken waarbij Prana (levenskracht) wordt doorgegeven. Samen met de verwarmende kruidenolie heeft het een heldere, lichte en zuiverende uitwerking. Deze massage is geschikt voor mensen waar sprake is van emotionele stoornissen en waar andere aanrakingen te pijnlijk zouden zijn. Ook is het een helende aanraking voor mensen op leeftijd bij wie de lichaamsstructuur wat minder robuust is.

 

 

Bekijk de video op deze pagina!

Aandachtpunten:

• het is verstandig om voor de massage niet of weinig te eten

• er mag geen sprake zijn van constipatie

• tijdens de menstruatie is het beter geen ayurvedische massage te ondergaan, het lichaam reinigt dan zichzelf

• sieraden worden tijdens de massage niet gedragen

• draag donkere kleding waarop de olie naderhand geen vlekken geeft

• drink na afloop veel water om afvalstoffen gemakkelijk af te voeren

• neem na de massage tijd om het gebeuren op je in te laten werken

In verband met het energetisch evenwicht geef ik deze massage alleen aan vrouwen en kinderen. Mannen zijn welkom voor een Thaise massage, holistic pulsing of Reiki behandeling. is belangrijk dat het lichaam de massage kan verwerken, er mag geen sprake zijn van constipatie.

 

Wilt u direct reserveren voor een ontspannende Yoga les of massage? 

Klik hier voor het maken van een afspraak.

Top     Startpagina     Nieuws & Blogs     Rooster   Aanmelden